Strutseving

Strutseving

Matteuccia struthiopteris (L.)

Breial grønnsak

April - Mai

høyde: 3-15 cm

  • Skudd er en ypperlig grønnsak den korte tiden det er sesong. Den må varmebehandles over tid, rundt 5-6 minutter, ellers kan man få litt vondt i magen! Den kan brukes som alle grønne grønnsaker, og er nydelig for både grilling, tempura og servert som dampet asparges. Forvellet kan den også fryses, men er best når den er fersk.

Må varmebehandles i drøye 10 minutt, siden strutseving inneholder enzymet thiaminase. Rå bregnespirer kan gi magetrøbbel. Må ikke forveksles med ormetegl. Denne bregnen har til forskjell rund stilk.

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Rot

Flere skudd spirer fra samme rot

Skudd

Bregneskuddet er som et fiolinhode

Stilk

Uformet

Hodet

Er sammenkrøllet og uten brune skjell

Steder du enkelt finner Strutseving

Map

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants