Strutseving
Matteuccia struthiopteris (L.)
Breial grønnsak
April - Mai
høyde: 3-15 cm
Skudd er en ypperlig grønnsak den korte tiden det er sesong. Den må varmebehandles over tid, rundt 5-6 minutter, ellers kan man få litt vondt i magen! Den kan brukes som alle grønne grønnsaker, og er nydelig for både grilling, tempura og servert som dampet asparges. Forvellet kan den også fryses, men er best når den er fersk.
Må varmebehandles i drøye 10 minutt, siden strutseving inneholder enzymet thiaminase. Rå bregnespirer kan gi magetrøbbel. Må ikke forveksles med ormetegl. Denne bregnen har til forskjell rund stilk.
Rot
Flere skudd spirer fra samme rot
Skudd
Bregneskuddet er som et fiolinhode
Stilk
Uformet
Hodet
Er sammenkrøllet og uten brune skjell
Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.
Les mer om SankePersonvernerklæringFølg oss på sosiale medier: