Ryllik

Ryllik

Achillea millefolium

Fersk krydderurt nesten hele året

Vår - Høst

Høyde: 2-50 cm

  • Blad kan være både bitter og pepperaktige. De kan også føles litt som lakris. Ryllik har mye aromatiske oljer og brukes ofte som krydderurt. Nye skudd kan brukes som de er, spede og små. Den mest aktuelle bruken er som krydder. Hakket fint eller kjørt i blender sammen med olje. Større blader kan også dampes sammen med andre bladgrønnsaker.

  • Blomst kan brukes som de er. De kan være litt dominerende, så smak før bruk.

Ryllik kan forveksles med nyseryllik (Achillea ptarmica), men skilles ved de langt færre og større blomsterkronene hos sistnevnte. Brukt i urtemedisin

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Blad

Mørk grønne, lange, fjæraktige blader. Danner en rosett på bakken om våren. Blomsterstilken får også blader, her festet med litt avstand mellom seg.

Blomst

Mange små blomster er samlet i en halv-kurv.

Steder du enkelt finner Ryllik

Map

Oppskrifter med bruk av Ryllik

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants