Russekål
Bunias orientalis
Kål i lange baner
Mai - Juli
cm: 10-150 cm
Stilk kan plukkes før blomstring og brukes som brokkoli. Smaken er ganske lik. Den kan dampes raskt eller stekes rett i panne eller på grill. Rå kan den være litt skarp og sennepsaktig, men rask forvelling eller varmebehandling fjerner dette. Er en ypperlig grønnsak før blomstring, og kan kuttes ned for så å høstes igjen. Stilken blir hard og uspiselig når blomstene kommer, men blader kan brukes videre
Blad kan dampes eller serveres i salat.
Blomst kan brukes som garnityr og i salater hele sesongen.
Rot kan brukes litt som pepperrot.
Blader
Spisse blader med glatt kant.
Skudd
Uutsprungne blomster minner om brokkoli
Blomst
Gule, små blomster tett i tett.
Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.
Les mer om SankePersonvernerklæringFølg oss på sosiale medier: