Russekål

Russekål

Bunias orientalis

Kål i lange baner

Mai - Juli

cm: 10-150 cm

  • Stilk kan plukkes før blomstring og brukes som brokkoli. Smaken er ganske lik. Den kan dampes raskt eller stekes rett i panne eller på grill. Rå kan den være litt skarp og sennepsaktig, men rask forvelling eller varmebehandling fjerner dette. Er en ypperlig grønnsak før blomstring, og kan kuttes ned for så å høstes igjen. Stilken blir hard og uspiselig når blomstene kommer, men blader kan brukes videre

  • Blad kan dampes eller serveres i salat.

  • Blomst kan brukes som garnityr og i salater hele sesongen.

  • Rot kan brukes litt som pepperrot.

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Blader

Spisse blader med glatt kant.

Skudd

Uutsprungne blomster minner om brokkoli

Blomst

Gule, små blomster tett i tett.

Steder du enkelt finner Russekål

Map

Oppskrifter med bruk av Russekål

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants