Kirsebær

Kirsebær

Prunus cerasus

Blomst, frukt og greiner til glede & nytte!

Tidlig Juli - September

diameter: 0-0 cm

  • Blomst er et vakkert skue. I Japan smaksetter den alt mulig under blomstingen. Om de saltes, trekkes det frem en mandelaktig lukt. Deilig som smak i sauser mm.

  • Bær kan selvfølgelig nytes som de er. Kan brukes til saft og syltetøy. De er gode som tilbehør til salt mat eller til fermentering.

  • Gren Legger man grener på for eksempel sukkerlake, kan en mandelaktig aroma trekkes ut. Smaken er litt den samme som steinen smaker om du har den i munnen etter du har spist frukten. De er også nydelig som dekor på et middagsbord.

Kan forveksles med moreller som har glatt bark på trestammen, mer avlange blader, og tidligere modne bær. For øvrig finnes ville kirsebær med frukt som er mindre i størrelsen.

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Blad

Ovale, blanke, mørk grønn i fargen med sag-tagget bladkant.

Blomst

Hvite kronblader, 5 stk, festet på glatt stilk. Selvsagt blir det ingen frukt om du spiser blomstene. Men, treet kan ha godt av å konsentrere seg om å bære frem færre frukter per grein, så det er ikke til skade for hverken kvalitet eller smak.

Bær (frukt)

Bærene er modne når fargen er dypt mørkerød. Fruktkjøttet er mørkerødt , fruktsaften er også mørkerød. Steinen/kjernen i frukten er kulerund, som en lysebrun ert.

Gren

Glatt bark med enkelte "ledd" fra vekstfaser.

Steder du enkelt finner Kirsebær

Map

Oppskrifter med bruk av Kirsebær

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants