Høymol

Høymol

Rumex longifolius

Høy og på tilbudssiden

Sen Vår - Tidlig Høst

Ingen: 0-0 cm

  • Blad kan brukes i salat når de er unge. De har en mild og lett syrlig smak. Når de blir eldre kan de både få litt grovere konsistens og bitter smak. Hvis man koker dem og skyller dem i kaldt vann kan de brukes på samme måte som spinat. Holder konsistensen godt og er fine å steke med hvitløk (eller ramsløk) som tilbehør til fisk.

  • Frø kan brukes ferske i salater og lignende når de er unge og grønne. Kan også tørkes og brukes ristet eller som dryss i salat, samt males opp og brukes som mel. De kan minne mye om bokhvete.

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Bladkanter

Buktende bladkanter.

Steder du enkelt finner Høymol

Map

Oppskrifter med bruk av Høymol

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants